C J Jackson attackerad av Luleås Daniel Hansson i hemmamatchen mot Luleå tidigare i höstas. (Foto Robert Bjarnefeldt)


Köping Stars tar flyget tidigt på tisdagsmorgonen och laddar resten av dagen för kvällens SBL-möte mot hemmalaget i Luleå Energi Arena.

– Det blir en inspirerande uppgift mot ett bra lag, säger coach ”Jotti” Nikolaidis.

En tuff uppgift onekligen, men Stars kommer till en arena där laget förra säsongen faktiskt besegrade Luleå i det enda bortamötet mot norrlandslaget före pandemiutbrottet.

När lagen möttes tidigare i höstas, den allra första och hittills enda matchen i ännu inte invigda eller öppnade Köpings bad & sport, var det slutperioden och Luleås giftiga trepoängsskytte som fällde avgörandet.

Stars har samtidigt haft bekymmer i åtskilliga slutperioder den här säsongen.

– Det är vanligt att tempot går ned i fjärde perioden, men det gäller att hålla fokus i 40 minuter, att inte slappna av, säger ”Jotti” Nikolaidis.

I början av ligaspelet må Starscoachen ha saknat skadade spelare och laget haft svårt att orka hålla ett vägvinnande koncept även i fjärde perioden.

– Nu bör vi klara det, men visst – pandemin gör att vi saknar den för oss så betydelsefulla ”sjätte spelaren”, publiken, under hemmamatcherna.

Alexander Larsson svarade för en imponerande debut i Stars senast mot Södertälje – fram till dess han tvingades kliva av med krampkänning efter 14 spelminuter. Han följer med upp till Luleå och coach ”Jotti” Nikolaidis kommer att ge store Alexander viktiga spelminuter mot Luleå.

En annan stor Starsspelare, 205 centimeter Craig Victor, lär få ännu mer speltid. 27 poäng senast mot Södertälje och bäste poänggörare (22) i hemmamötet med Luleå.

– Craig gör det bra, säger ”Jotti” som ser en stabil spelare som hela tiden vill utvecklas – medveten om att ”Årets coach” i SBL, ”Jotti” Nikolaidis även vill utveckla det defensiva spelet hos Craig.

Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis har i dagarna även nominerats till P4 Västmanlands idrottspris Glasmicken 2020, och lyssnarnas röstningsprocedur har inletts.