Craig Victor II stukade foten i matchen mot Fryshuset och Starsteamet tar under lördagen det säkra före det osäkra – Craig vilas i matchen mot Nässjö. (Foto Robert Bjarnefeldt)


Skador på flera av Köping Stars tvåmetersspelare och så ett hastigt ”tack-och-hej” i veckan till spänstige guarden Jonah Radeburgh. Köping Stars förutsättningar inför lördagens ligamöte i SBL mot Nässjö kunde onekligen ha varit bättre.

– Truppen har tunnats ut och det kommer att krävas ännu mer av övriga spelare, säger coach Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis.

Craig Victor stukade sig rejält i segermatchen mot Fryshuset, och även om han i veckan testbelastat foten bedöms det vara en alltför osäker chansning. Så det blir det att nöta bänken för Craig hemma i Karlbergshallen mot Nässjö.

Alexander Larsson och Michiel Petersen är heller inte helt kvitt sina skador, men väntas ändå ta på sig Starslinnet.

– Vi behöver troligen kräma ut några minuters spel från var och en av Alex och Michiel, säger ”Jotti” som ser Stars behov att med duon på planen möta gästernas fysikalitet. Ingen lätt uppgift…

Köping Stars och Nässjö möttes tidigt i SBL-säsongen nere i Småland, och det blev en jämn uppgörelse. Stars hamnade i underläge men kröp allt närmare i poängprotokollet. Stars fick också chansen att med matchens sista skott ta matchen till förlängning. Men det tuffa skottet nådde inte nätrasslet och Stars föll med 78-76. Nässjö är det ligalag som hittills spelat flest jämna matcher under säsongen, varav laget vunnit tre.

Inför fortsättningen letar nu Köping Stars en ersättare för guarden Jonah Radebaugh som utnyttjat en klausul i sitt kontrakt och flyttat till tyska klubben Ludwigsburgh.

– Jonah hade den möjligheten i kontraktet, säger ”Jotti” Nikolaidis. Inget att säga om kontraktet, det är ju vår chans att knyta en så professionell spelare till oss. Och Jonah har visat kvaliteter, inte minst i den defensiva guardroll som han tog på sig.

Stars är redan igång med att söka Jonahs ersättare, och utbudet betecknas i pandemitider som större än vanligt.

– Vi har ringat in några tänkbara spelare, men hastar inte fram något beslut, säger ”Jotti” Nikolaidis. Mer viktigt är att det blir rätt spelare.

Samtidigt har Köping Stars med Jonah Radeburghs uttåg åter visat karriärsugna nyförvärv att klubben kan vara ett passande steg i utvecklingen, mot att bli en ännu mer lysande stjärna under coach ”Jotti” Nikolaidis överinseende. ”Jotti” korades som bekant till Årets Coach i SBL förra säsongen, och är en av tre nominerade till Radio Västmanlands idrottspris Glasmicken där vinnaren presenteras på tisdag i nästa vecka.