Både Köping Stars och gästerna, de regerande svenska mästarna Norrköping Dolphins kom till spel i fredagens träningsmatch utan flera frånvarande spelare. 

I Köping saknades Ernest Kalve, som brutit ett ben i foten och blir borta minst tre veckor, samt Hampus Åhlin och Kevin Senghore-Peterson som båda ska vara tillbaka i full träning på måndag. Dessutom saknas ju fortfarande Oliver Gehrke som arbetar sig tillbaka från knäskada.

Dolphins saknade bland annat amerikanen Jackson Rowe som sitter i Covid-19 karantän i Litauen. Han är i Litauen för att Dolphins var där på försäsongsturnering när sjukdomen uppdagades. Och den turneringen var enligt coach Gehrke en bidragande anledning till att Dolphins vann kvällens match.

– De kommer från tre internationella matcher, säger Gehrke. De spelade idag med fysiken från internationella matcher. De kom precis dit de ville i anfall och de fick oss precis dit de ville ha oss i våra anfall. Vi lyckades inte störa dem och de störde oss.

Mer om vad Gehrke har att säga om matchen och läget i laget kommer i en längre text inom kort.

På grund av alla skador fick Steven Haney som nyligen landade i Köping som träningsspelare, göra debut för Köping. Han fick spela 16 minuter och gjorde två poäng.

Norrköping Dolphins var med undantag för den första minuten i förarsätet under hela matchen. Men det var en match som svängde. Norrköping drog i från och ledde flera gånger med mer än 10 poäng och Köping knaprade i kapp. Som mest ledde gästerna med 34-51 i mitten av den tredje quartern. Men Köping anförda av Jordan Giles kom ikapp till 57-57 innan Dolphins åter gjorde ett ryck.

Köping Stars visade moral och kämpade sig hela tiden tillbaka in i matchen. Man leddes som jag nämnde här ovan av Jordan Giles som var mycket bra både framåt och bakåt. Han slutade på 27 poäng och 13 returer.

— Det var högt tempo men det märks att vi saknar några spelare, säger Gilses. Vi har fortfarande mycket att jobba på och det här var tyvärr inte ett steg framåt jämfört med förra helgens matcher.

— Men det var inte heller ett steg bakåt vilket är bra. Det är bara att fortsätta jobba, avslutar Giles.

Köping hoppas få tillbaka skadade spelare och fortsätter förbereda sig inför SBL-säsongen.

Köping Stars – Norrköping Dolphins 71-76
(15-24, 17-10, 20-20, 19-22)

Poäng Köping Stars: Jordan Giles 27, Dominic Robb 19, Zane Martin 9, Tim Carlstén 7, Erik Flood 4, Simon Klaasma 3 och Steven Haney 2.


Foto: Robert Bjarnefeldt