Mycket talar för att Oliver Gehrke ligadebuterar för Köping Stars i kvällens match mot BC Luleå. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


För ett år sedan var BC Luleå första lag i ligan att möta Köping Stars i den helt nya hallen Köping Bad & Sport. Den gången gav förbundet tillfällig dispens för spel på gummigolv, men i dag är det klubbens egna supporters som förtjänstfullt lägger och plockar bort trägolvet vid varje hemmamatch.

Den gången vann BC Luleå inför den dåvarande pandemibegränsningen 300 åskådare. Nu är begränsningar tillbaka, men Stars hoppas ändå på stort stöd från en fullt vaccinerad publik.

Coach Torbjörn Gehrke vill också att Starsspelaren tar tillfället i akt att återupprätta hedern och stoltheten efter den kölhalning laget fick uppleva i Norrköping i fredags.

– En lättnad att det inte skedde här hemma i hallen. Jag hade skämts ögonen ur mig ännu mer, säger Torbjörn Gehrke som inte är nådig över Stars insats.

Den har inte oväntat diskuterats vid lagets samlingar i helgen.

– Nu gäller att visa karaktär och inställning!

Stars har förberett sig på hur Luleå väntas spela och vad som kan fungera bäst för hemmalaget.

– Märker vi en upprepning av det som inträffade i Norrköping, ja då måste vi tidigt bryta mönstret.

Spelartruppen är fulltalig och mycket talar för att Oliver Gehrke efter lång rehabilitering äntligen får göra sin ligadebut i Köping Stars. Oliver spelade i helgen även med Köping Baskets div 2-lag.

BC Luleå har inför matchen ikväll plockat in förre trotjänaren och Luleåikonen Tim Kearny. Han lade ned ligaspelet efter fjolårssäsongen, men har skrivit ett korttidskontrakt (december) för att hjälpa Luleå som har resolute Andrew Smith (206 centimeter) skadad. Luleå har kvaliteter, vilket laget bland annat visat med en skrällseger mot serieledande Jämtland Basket på bortaplan. Stars har också att hålla koll på Luleås Dériante Jenkins som i den matchen svarade för 23 poäng – före paus.