Craig Victor II var poängbäst i Stars (21), men det räckte inte långt i en fysiskt tuff drabbning med Nässjö. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Frustrerat och grinigt – och en domartrio som visade en upprörd coach ”Jotti” Nikolaidis ut ur hallen. Det här var inte Köping Stars kväll hemma i Karlbergshallen och SBL-förlusten mot Nässjö skrevs till klara siffror, 66-87 (30-42).

Inte undra på att det var besvikna Starsspelare som efter slutsignalen snabbt lämnade basketplanen för omklädningsrummet. Craig Victor II hade sannolikt gjort dem sällskap om han inte dröjt kvar för att ta emot priset som bäste hemmaspelare.

– Det här var inte kul – så slarvigt som vi spelade, sade en besviken Craig Victor. Och så blev det alldeles för mycket ”snack” under matchen. Inte blev det enklare när ”Jotti” försvann.

Nej, Köping Stars tycktes redan från start hamna snett när gästerna Nässjö visade upp betydligt mer energi i en fysisk drabbning. Stars tidigare starka offensiv i många ligamatcher var som bortblåst när Nässjö med intensivt försvar effektivt stängde Stars spelvägar. Första distansskottet för poäng för Stars (Gustav Hansson) dröjde hela åtta och en halv minut in i första perioden!

Michiel Petersen och Nässjös bjässe Dartaye Ruffin i hård kamp om bollen. (Robert Bjarnefeldt)

Nässjö hade då redan kopplat ett rejält poänggrepp om matchen som Stars aldrig lyckades vända. I stället blev det grinigt och frustrerat med många utdömda fouls. Gästernas Keenan Gumps var å sin sida på allra bästa humör. Gumps snittar vanligtvis 13 poäng under ligaspelet, men före paus hade han levererat hela 20 poäng för sitt Nässjö! En stor bidragande orsak till Nässjöledning i paus med 42-30.

Det var upprörda känslor i ”Jotti” Nikolaidis kommunikation med domartrion. Så pass att Stars coach tvingades ut genom dörren. (Robert Bjarnefeldt)

Coach ”Jotti” Nikolaidis upprördes tidigt efter pausen över flera domarbedömningar och med två tekniska fouls tvingades en irriterad ”Jotti” även lämna spelrummet.

Andris Kehris, assisterande coach, fick ta över.

– Det är första gången jag hamnat i den här situationen, säger Andris som fick ta över taktpinnen när Stars redan var nere i brygga, 35-50. Det var en svår stund, och vi försökte bara spela enkel basket.

Köping krympte visserligen lite på Nässjös försprång, men närmare än elva poäng kom inte Stars.

– Vi orkade inte ta oss tillbaka in i matchen, säger Andris som fick se gästerna defilera hem segern i slutperioden.

Den motsedda debuten för nyförvärvet Leonard Halling-Ibo kunde ha slutat bättre.

– Vi matchar inte Nässjös energi, och då är det svårt, säger Leonard.

En titt i statistiken avslöjar också att Stars inte var i närheten att matcha gästerna i skyttet. 34 procent för tvåpoängare (Nässjö 58 procent) och endast 19 procent i trepoängsskyttet (Nässjö 43 procent).

Om det mesta gick Köping Stars emot den här tisdagskvällen var Andris Kehris ändå inte sen att berömma Nässjö för segern.

– De bestämde tonen redan från start. För oss var det en frustrerande match, och vi får visa Luleå på fredag kväll att vi är ett betydligt bättre lag än vad vi visade i dag.


MATCHFAKTA

Köping–Nässjö 66–87
(14–19, 16–23, 22–24, 14–21)

Poäng, Köping: Craig Victor II 21, CJ Jackson 17, Jonah Mathews 14, Gustav Hansson 5, Ernests Kalve 4, Leonard Halling-Ibo 2, Niklas Larsson 2, Alan Zekovic
Nässjö: Keenan Gumbs 29, Craig Lecesne 15, David Höök 10, Dartaye Ruffin 9, Jordan Peltier 8, Sheriff Drammeh 6, Lucien Christofis 5, Zachary Charles 3, Abdou Medjedoub 2

Publik: 8


Matchens lirare

Pris från RX Pressmetall

KÖPINGS STARS: Craig Victor

NÄSSJÖ BASKET: Keenan Gumbs