Köping Stars reser under fredagen till huvudstaden för att i mötet med Djurgården Basket försvara serieledningen i Svenska Basketligan. ”Jag vill verkligen bidra till seger”, säger en spelsugen Ernests ”Ernie” Kalve. Stars nyförvärv har efter sjukdom tvingats vänta tre frustrerande veckor på sin debut.

Så det är med spelglädje som den lettländske tvåmetersmannen kliver in på golvet i Brännkyrkahallen.

– Jag har en bra känsla efter en träningsvecka med lagkompisarna. Visserligen har jag förlorat lite i styrka och vikt, men jag är ändå förväntansfull.

”Ernie” Kalve är tillsammans med Shane Walker med sina 32 år äldst i spelartruppen. Stars får in en forward med stor rutin och erfarenhet efter 15 år som professionell basketspelare. Nu har han värvats till Köping Stars och han är överväldigad av det mottagande han redan fått. Utan att ens ha debuterat!

– Under alla mina proffsår har jag aldrig blivit så väl mottagen som här i Köping. Av klubben, organisationen och folk ute på stan som verkligen tycks gilla basket.

Nu har ”Ernie” under sjukdomsperioden och från lagets bänk följt sina nya lagkompisar i Stars. Han gillar det han hittills sett:

– Framför allt vår defensiv. Mot Borås kunde jag i grabbarnas ögon också se hur gärna de ville vinna.

Head coach ”Jotti” Nikolaidis är också nöjd med vad han sett av nyförvärvet i träning.

– En väl skolad och fysisk spelare. Som spelar enkelt och som skjuter bra.

”Jotti” är också glad att kunna släppa fram ”Ernie” i matchen mot Djurgården. Han menar att motståndarna har ett komplett lag, men som haft en tuff öppning i SBL.

– Vi ska inte låta oss luras av lagens tabellplaceringar, säger ”Jotti”. Det är bara en tidsfråga innan Djurgården börjar vinna. Vi måste vara redo att göra jobbet ordentligt på planen så det inte blir mot oss.

Köping Stars vill gärna upprepa segern från hemmapremiären mot just Djurgården för snart två månader sedan. Då vann Stars klart, 92-78, efter aggressivt försvarsspel och kontroll i returtagningarna.

Stars får i matchen mot Djurgården förutom tillgång till ”Ernie” Kalves även tillbaka Gary Blackston från skada, Däremot lär inte magsjuke John Brändmark eller långtidsskadade Sebastian Lindquist komma till spel.