Endast tre satta av 15 skjutna trepoängsskott var kanske den enskilt största bidragande orsaken till att Köping Stars förlorade lördagens jämna match mot Jämtland. Slutsiffrorna skrevs till 84-91. Trots förlusten fanns det dock mycket som Köping Stars coach ”Jotti” Nikolaidis var nöjd med. Köping tog tidigt ledning i matchen men från slutet av den första perioden fram till slutsignalen var Jämtland i förarsätet. Köping kom flera gånger nästan i kapp, men varje gång svarade Jämtland med ett miniryck.

– Idag kämpade vi bra i 40 minuter och gav oss verkligen chansen att vinna. Så har det inte varit varje match.

Köping lider fortfarande av att pointguarden Aleksa Solevic är småskadad och Ronnie Boggs satt vid sidan den här matchen med på grund av stukad fot.

– Vi är tunna i rotation med våra skador, men gjorde det bra ändå. Sedan finns det taktiska detaljer som alltid kan bli bättre.

Men både undertecknad, ”Jotti” och Niklas Larsson var dock eniga om att Köpings skytte var den avgörande faktorn.

– Vi sköt som krattor idag, säger Larsson. Vi kom till bra lägen men bollen gick inte i dag. Med normalt skytte kanske vi vinner den här matchen.

Niklas som tidigare spelat i Jämtland var inte nöjd efter förlusten.

– Jag tycker vi gör en bra match men jag är mycket besviken på mitt eget trepoängsskytte.

Från Jämtlands håll var man såklart mycket belåten över vinsten.

– Köping spelade bra med jag tycker vi gjorde det bra som aldrig lät dem komma ifatt, säger Jämtlands guard Adam Rönnqvist. Det känns bra att vinna igen efter att två raka förluster i matcher där vi borde ha vunnit.

Även ”hemvändaren” Torbjörn Gehrke var nöjd med segern.

– Jag är alltid nöjd med vinst, säger coach Gehrke. Och komma hit och vinna är inget man gör på beställning. Däremot finns det såklart saker som kan bli bättre.

Även Gehrke poängterade hade Köping hade svagt skytte.

– Vi gjorde inte riktigt som vi kommit överens om i defensiven. Vi kan skatta oss lyckliga att Köping inte fick i sina skott. Annars hade det kunnat sluta annorlunda.

Det positiva för Köping att ta med sig i fortsättningen, närmast Borås borta på fredag, är att man endast hade sju turnovers och gjorde ovanligt mycket poäng från tresekundersområdet (på basketspråk: färgen). Dessutom som ”Jotti” poängterade, så kämpade laget bra hela matchen och visade då att man kan utmana topplagen.

MATCHFAKTA :
Köping–Jämtland 84–91
(22–23, 20–26, 17–19, 25–23)

Poäng, Köping: Desmond Hubert 18, Aleksa Solevic 18, Niklas Larsson 15, Mikael Axelsson 13, Michiel Petersen 6, Sean Smith 6, John Brändmark 4, Sebastian Lindkvist 2, Luka Babic 2.

Jämtland: Evariste Shonganya 25, Adam Rönnqvist 20, Nicholas Paulos 12, R.T. Guinn 10, Gustav Hansson 8, Alexander Yemane 7, Oliver Gehrke 5, Teyvon Myers 2, Daniel Johansson 2,

Publik: 583

Statistik här >>