Köping Stars cupäventyr är över, men hemmalaget gav SM-finalisterna Borås en match ända in i slutsekunderna (77- 82).

– Det var vår match förutom första fem minuterna, menar coach ”Jotti” Nikolaidis besviket.

Stars ledning var som mest hela 14 poäng (59-45) i slutet av tredje perioden. I det skedet hyste den entusiastiska publiken hopp om att äntligen få vara med om en Starsseger efter fem tidigare raka förluster mot Borås.

Gästerna öppnade dock slutperioden med en blixtrande skyttekanonad som gav åtta raka poäng under den första minuten.

Men när publiken fruktade en vändning visade Starsspelarna både hjärta och vilja, och laget bet sig kvar i ledningen fram till slutminuten. Då förde två tunga trepoängare av gästernas Elvar Fridriksson och Marcus Tyus gästerna upp i ledningen som de rutinerat höll fram till slutsekunden.

– Lite surt att förlora, säger ”Jotti” Nikolaidis. Men vi blev trötta i slutskedet, och jag borde i coachningen ha roterat på fler spelare.

Stars kom till spel med en del skavanker på tongivande spelare samtidigt som en skadad skarpskytt som Gary Blackston inte ens var omklädd.

Första fem minuterna mötte Stars ett aggressivt Borås som pressade högt. Första Starspoängen kom först efter tre minuter och efter sju minuter hade Stars bara skrapat ihop fem poäng (!). Å andra sidan hade Stars starka defensiv hållit nere gästernas poängskörd till blott sex! Så inget av lagen var nöjda med den låga skottprocenten. Borås är vantligtvis ett högst skottskickligt lag, men nu noterades bara en trepoängare i första perioden.

Stars Jeremy Combs bidrog med tio poäng till Stars starka andra period och pausledning med 37- 31.

– Vi hittade Jeremy bra i dag, säger ”Jotti”.

När sedan Michael Axelsson lade i två trepoängare direkt efter paus och Jeremy Combs följde upp med ytterligare en trea – ja då var Stars verkligen heta. Ledning med tio som hann bli tolv innan periodpausen. Det kunde ha varit 15 om domarna ”missat” John Brändmarks fräcka tilltag med en trea i korgen i slutsekunden. Men det är inte tillåtet att skjuta direkt när laget ska spela in från linjen…

Slutperioden är redan skildrad och det blir alltså Borås som avancerar till nästa omgång i Svenska Cupen. För Stars blir det nu fullt fokus på Basketligan och premiären mot just Borås Basket på bortaplan om en vecka.

Nyförvärvet Lukas Friberg var en frisk fläkt under sina 26 spelminuter och svarade för tio poäng. Han blev samtidigt den ende spelaren som tvingades lämna planen med fem foul.

– Lite onödigt av mig att ta den sista foulen, säger Lukas som tycker att Stars svarade för ett bra försvarsspel. Vi visade även både hjärta och vilja.

Coach ”Jotti” Nikolaidis var efteråt nöjd med balansen i lagets spel inside-outside. Men det finns mer att slipa på inför seriepremiären i slutet av nästa vecka samtidigt som några av spelarna behöver kurera småskador.

Matchfakta
Köping Stars – Borås Basket 77- 82 (37- 31)
(17-13, 20- 18, 24- 18, 16- 33)

Poäng
Köping Stars
CJ Jackson 18, Jeremy Combs 17, Michael Axelsson Kaltak 11, Lukas Friberg 10, Niklas Larsson 8, Shane Walker 7, John Brändmark 6

Borås Basket:
Elvar Fridriksson 17, Marcus Tyus 16, Zachary Cuthbertson 14, Ludvig Johansson 12, DeAndre Davis 7, Andreas Persson 6, William Gutenius 5, Simon Gunnarsson 3 och Fredrik Andersson 2