Köping Stars tar flyget upp till Norrland och kvällens SBL-match som ”underdogs” mot ett formstarkt BC Luleå med en imponerande svit – sex raka hemmasegrar! Å andra sidan har Stars trevliga minnen av lagens två senaste möten i just Luleå Energi Arena – två Köpingssegrar!

Coach ”Jotti” Nikolaidis i Köping Stars drar ändå inte så stora växlar av ”nostalgisegrar” (oktober 2019 och december 2020).

I dag är det nya förutsättningar med delvis nya spelare samtidigt som Stars äntrar flyget på fredagsmorgonen med decimerad spelartrupp. Två tunga centrar, Alexander Larsson och Michiel Petersen, stannar kvar i Köping för rehabilitering av sina skador. Nyförvärvet Erik Flood som matchat i Fryshuset tidigare under säsongen är visserligen spelklar och har fått några träningspass i veckan med sina nya lagkompisar. Debuten sker dock först i nästa i vecka.

Stars kommer från en svag insats i veckan hemma mot Nässjö.

– Vi kom verkligen snett in i matchen och en frustration spred sig bland spelare och ledare, säger ”Jotti” Nikolaidis som i tredje perioden förvisades ut från hallen av domarna efter att ha dragit på sig två tekniska fouls.

”Jotti” förklarar att det går att dra lärdomar av Nässjömatchen och sedan gå vidare till nya uppgifter.

I kväll vill ”Jotti” se sina spelare kontrollera tempot, och bromsa ned Luleå som gillar att komma med fart i sina attacker.

– För oss gäller att ta bra beslut och komma till bra lägen. Samtidigt få till ett skarpare skytte.

BC Luleå har en rad spelare som Stars får hålla lite extra koll på. Toure Murry tycks gilla matcherna mot Köping, och har i dessa varit Luleås kung med 23 snittpoäng.

– Se’n har Luleå även en fantastisk Adam Rönnqvist, säger ”Jotti”.

UPPKAST 18:04 på sblplay.se


Foto: Robert Bjarnefeldt