Zane Martin vill i avvaktan på hemresan till USA fortsätta bidra i Stars tröja. Här är Zane i närkamp med Borås skyttekung William Gutenius i en tidigare träningsmatch i höstas. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Två raka segrar för Stars i SBL stärker självförtroendet och Köping Stars vill gärna förlänga vinstsviten i kvällens basketdrabbning mot Borås hemma i KBS (Köpings Bad & Sport).

Gästerna förlorade sina två första ligamatcher, men lagets utskåpning av Luleå senast (seger med nästan 30 poäng) inger respekt.

– Borås är ett svårt lag att möta, och ska vi ha en chans måste vi få till ett solitt försvar mot Borås skytte, säger Stars coach Torbjörn Gehrke.

Lagen möttes tidigare i höstens träningsturnering i Köping, då Borås drog det längsta strået i matchens slutskede.

– Men det går inte att jämföra en träningsmatch där några av lagens spelare inte deltog mot vad som väntar i kväll, fortsätter Torbjörn Gehrke.

Å andra sidan finns det spelare i Stars trupp som har goda vibbar från tidigare SBL-vinster mot just Borås. Niklas Larsson exempelvis – han satte ju Stars elva första poäng i den succéartade ligapremiären hemma i Karlbergshallen mot just Borås förra säsongen…

Köping Stars mönstrar en trupp som är identisk med de spelare som var ombytta i segermatchen mot Nässjö i fredags. Zane Martin, som kommer att återvända till USA, fortsätter tills vidare som guard i avvaktan på att Stars klarat av pappersexcersisen med Migrationsverket för ersättaren Liam O´Reilly.

– Det är osäkert när klartecken ges, säger Torbjörn Gehrke. I bästa fall kan Liam som nu tränar med sina nya lagkompisar finnas med i fredagens bortamatch mot Jämtland.

Forwarden Tope Arikawe debuterade i skadade Ernests Kalves frånvaro mot Nässjö och det blir en fortsättning mot Borås. Oliver Gehrke är ännu inte redo för sin debut i Stars efter sina långa rehabilitering för skada.

Lite statistik kring poänggörare i ligaupptakten:
Dominic Robb är bäste poängplockare i Stars med ett snitt på nästan 19 poäng. Jordan Giles har drygt 13 poäng och Hampus Åhlin nästan 13 poäng.

Hos gästerna Borås toppar inte oväntat William Gutenius skyttet (19 poäng i snitt) och följs av Skyler Flatten med 16 poäng.