Speluppehållet är över, och lördag eftermiddag får vi se om Köping Stars i ligamötet med Djurgården konserverat formen från segermatchen mot Södertälje för två veckor sedan..

– Vi tog några dagars vila och följde upp med fystester och att se EM-kvalet mot Turkiet i Globen, säger coach ”Jotti” Nikolaidis. Nu har vi tränat en vecka.

Stars har välkomnat Michael Axelsson Kaltak tillbaka på planen efter den svåra handskadan för tio veckor sedan. Michael väntas nu göra comeback.

– Skönt att han är tillbaka, vi har saknat honom, säger ”Jotti” som förklarar att Stars med Micke i laget kan spela på fler och olika sätt. Spela hårdare och rotera på fler spelare.

Sju matcher under den kommande månaden avslutar grundserien i Svenska Basketligan. Stars har slutspelsplatsen klar och vill gärna hålla fast vid minst den nuvarande tredjeplatsen.

Gästande Djurgården har en mer bekymmersam situation som sistalag i tabellen. Två segermatcher skiljer upp till Umeå och kvalplatsen och chans till fortsatt SBL-status. Djurgården har allt att vinna i matchen mot Köping Stars.

– Djurgården är farliga, och har spelat jämnt med många lag, säger ”Jotti” Nikolaidis. Nu har de också fått in en injektion i Craig Victor.

Köping Stars vill gärna förlänga säsongens segersvit mot Djurgården, och ”Jotti” tror sig kunna mönstra ordinarie lag trots att några spelare dragits med förkylningar.

Michael Axelsson Kaltak gör en efterlängtad comeback i matchen mot Djurgården. (Foto: Camilla Geidemark)

 

Tidigare möten under säsongen:

Djurgården – Köpings 81–97 (cup)
Köping – Djurgården 92–78
Djurgården – Köping 64–74
Djurgården – Köping 86–87