Jeremy Combs och Jordan Semple i en av duellerna när Köping Stars besegrade Jämtland i Karlbergshallen tidigare i höst. (Foto: Örjan Lännbrink)


Köping Stars tar bussen till Östersund direkt efter träningen på fredagskvällen för att efter resan och en natts sömn ladda för lördagens kvällsmatch mot Jämtland i Svenska Basketligan.

Stars har goda minnen från höstens tidigare ligamöte mot Jämtland i Karlbergshallen. Segern grundlades redan före paus, ledning med hela 27 poäng!

– Vi kom ut med hög energi redan från start, och gjorde en riktigt bra första halvlek, säger coach ”Jotti” Nikolaidis.

Han var också nöjd med matchen som helhet och sätter den i paritet med Stars fina prestationer i mötena med Djurgården och Borås hemma i Karlbergshallen.

Efter segern mot Nässjö senaste helgen har Stars spelare haft några dagar av välkommen ledighet från basketträningen..

– De har i stället fått testa lite yoga, styrkelyft och lite andra aktiviteter, berättar ”Jotti”.

Spelarna strålade samman igen i onsdags och har fått några basketträningar inför avresan till Östersund. Rehabtränande Sebastian Lindqvist närmar sig golvet och spel, men Oskar Ekh får avvakta spel ytterligare någon tid efter sin tidigare hjärnskakning. Michael Axelsson Kaltak får snart veta mer exakt hur länge han måste bära gipset efter att tummen slagits av i matchen mot Wetterbygden. Jeremy Combs har haft en släng av halsfluss, men följer med upp på bussresan till Östersund. Förhoppningen är att Combs är tillräckligt frisk för att spela.

Trots ovan nämnda uppräkning hyser coach Nikolaidis ändå optimism kring matchen. Den här gången hoppas han få disponera Stars guard C J Jackson en hel match till skillnad från när lagen möttes i Köping tidigare i höstas. Då landade Jackson olyckligt med foten och fick hjälpas av planen redan i tredje perioden. Dessförinnan hann C J svara för 20 poäng.

”Jotti” Nikolaidis tror att det blir en annan typ av match uppe i Östersund än vid den klara segern på hemmaplan. Uppkast sker så pass sent som klockan 20:04 och det brukar ofta innebära såväl fullsatt hall som fest. Jämtland, som haft en skadedrabbad höst, lär också vara ett revanschsuget lag – inte minst efter tre raka förluster i ligan.

– Det finns många bra spelare i Jämtland, säger ”Jotti” Nikolaidis och nämner bland annat speldirigenten Thomas Massamba.

Steven Haney snittar drygt 16 poäng, och i SBL-statistiken över returtagningar ligger Jordan Semple tvåa (9 i snitt) och i antalet assist ligger även guarden Davon Bell två med sina sex assists.