I förra mötet med Umeå BSKT var C J Jackson poängbäst (22) i Köping Stars. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


I kväll får Köping Stars chansen att åter visa upp sig från sin allra bästa sida – precis som när laget senast mötte Umeå BSK i Karlbergshallen i mitten av november. Segern skrevs till hela 90 -67 efter att Stars punkterat tillställningen med en magnifik första halvlek – ledning med hela 29 poäng, 52-23!

Coach ”Jotti” Nikolaidis ger sin förklaring till den stora segern:

– Vi spelade bra försvar och hade en bra dag. Umeå hade en dålig dag…

I kväll är det en ny match, och Köping Stars har skakat av sig förlusten mot Borås i lördags kväll. Samtliga tio i spelartruppen fanns med på golvet under gårdagskvällens träning, och coach ”Jotti” Nikolaidis andas tillförsikt, särskilt som spelarna inte längre lider av akuta skador.

– Vi ska fortsätta hålla Umeå bakom oss i tabellen, säger ”Jotti”.

Umeå BSKT har haft en tuff säsong hittills i SBL, och har inte vunnit någon match sedan början av november. Den gången slog Umeå topplaget Norrköping, så visst finns kvaliteter i laget. Köping Stars har bland annat att hålla koll på skicklige Nathan Dawit som tre veckor i rad tagits ut i ”Veckans Lag” i SBL. Dawit svarade för 34 poäng mot Jämtland Basket i förra matchen, och ligger tvåa i SBL:s poängliga med drygt 19 poäng i snitt.

Umeås coach Boris Balibrea förklarar på klubbens hemsida att Umeå i mötet med Köping Stars måste undvika ”stupid mistakes”, och att laget måste hålla extra koll på C J Jackson, Niklas Larsson och Craig Victor II.

Matchen startar tidigare än vanligt, uppkast redan klockan 17:44.


Priser till bästa spelare i vardera lagen delas ut av Köpings Elektriska