”Hemmasonen” Simon Klaasma är yngst i Köping Stars, men trots 189 centimeter kan en hopkrupen Simon ur den här kameravinkeln kännas som ”liten” under julträningen i jämförelse med bjässarna Alexander Larsson (207 cm) och Ernests Kalve (201 cm). Foto: Robert Bjarnefeldt


Köping Stars reser till Borås under söndagen efter att ha avverkat tre träningspass under julhelgen. Förhoppningen är givetvis att upprepa segern i ligapremiären hemma i Karlbergshallen mot just regerande mästarna Borås Basket.

Stars supporters glömmer heller inte matchupptakten i höstens SBL-premiär. Det var då lagkaptenen Niklas Larsson visade Stars vägen med att göra samtliga poäng för 11-0 under matchens två första minuter!

– Vi brukar kunna göra det svårt för Borås, säger coach ”Jotti” Nikolaidis som minns förra säsongens fina Starsfacit från mötena med Borås. Tre segrar av fyra i Svenska Basketligan.

Om det är traditionen eller slumpen som bidrar till Stars fina facit vill ”Jotti” inte sia om. Borås har duktiga skyttar och är ligans mesta poänggörare från trepoängslinjen och är enligt ”Jotti” ett lag utan svagheter. Borås har också radat upp fyra raka segrar före juluppehållet och är ett av fyra lag med 16 poäng i ligatoppen.

Köping Stars har varit rejält skadedrabbat den sista månaden – främst på tvåmeterslirarna Alexander Larsson, Michiel Petersen och Craig Victor II. Samtliga finns dock med på söndagsresan söderut – tillgängliga och ”speldugliga” enligt ”Jotti” Nikolaidis.

Stars ser också fram emot tisdagens ankomst av nyförvärvet Jonah Mathews som ersätter till Tyskland flyktade Jonah Radebaugh.

Däremot är det osäkert om nyförvärvet redan dagen efter, 30 december, kan plocka fram Stars linne för medverkan i mötet med Umeå i Karlbergshallen.

– Det blir en kamp mot klockan med corona- och fystest och för att ordna alla tillstånd, säger ”Jotti” Nikolaidis.