Stars coach Torbjörn Gehrke har en decimerad spelartrupp men hoppas ändå att de taktiska dispositionerna inför TV-sända lördagsmatchen mot BC Luleå kan bidra till en bra insats och seger. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Köping Stars fick i går kväll en bra genomkörare i träningspasset inför dagens SBL-möte med BC Luleå i deras hemmahall. Men coach Torbjörn Gehrke disponerar för tillfället endast åtta spelare och de ställs inför en tuff uppgift i den TV-sända drabbningen i Luleå Energi Arena.

– Vi har inte åkt hit upp för att enbart spela av en match, säger Gehrke. Gör vi rätt saker så är vi med och tävlar. Vi måste först och främst kontrollera matchtempot och spelet.

Han har videogranskat matchen senast mot Nässjö Basket och tycker inte att det var misstag av Stars i tredje perioden som avgjorde matchen.

– Nej, vi gjorde fler misstag före paus. I tredje perioden var det Nässjös fina skytte som inte går att ta bort.

Stars flög redan tidigt under fredagen till Luleå, men tvingades lämna fyra (!) spelare kvar hemma i Köping. Coviddrabbade Jordan Giles och Hampus Åhlin, Simon Klaasma av hälsoskäl och så Kevin Senghore-Peterson som ådrog sig en axelskada i onsdagsmatchen mot Nässjö.

– Inget är trasigt i Kevins axel, men han blir borta en till två veckor, tror Torbjörn Gehrke.

Med åtta disponibla spelare faller ett stort ansvar på de sex som kommer att få mest speltid i rotationen. I övrigt finns Marcus Larsson och assisterande coachen Ernests Kalve som båda lär få göra viktiga inhopp.

– Ernests har inte spelat match på en månad, men har oerhörd erfarenhet, menar coach Gehrke.

Köping Stars har förlorat båda matcherna mot BC Luleå, men var så nära, så nära i hemmamötet. Stars var i förarsätet mest hela matchen men när säcken skulle knytas ihop missade Stars skotten och Luleå vände till seger 86-89.

I returmötet uppe i Luleå var ett blekt Stars tidigt i underläge och föll efter bland annat 17 turnovers med 106-83.

BC Luleå kommer från två veckor utan matcher sedan spelare i laget drabbats av covidsmittan. Dessförinnan hade Luleå sett sin svit av åtta raka vinster ta slut mot suveräna ligaledarna Norrköping Dolphins.

– Luleå har ”gått på vatten” och spelat otroligt bra, fortsätter Torbjörn Gehrke. Nu verkar de också komma till spel med intakt spelartrupp.

Den senaste veckan har laget ”halvtränat” lite grann, och BC Luleåforwarden Denzel George säger till Luleåklubben hemsida att ”…det känns bra”.

– Kul att få spela hemma igen, dessutom i en SVT-match, säger han.

Matchen i Luleå Energi Arena direktsänds till TV-tittarna (STV1 eller SVT Play, klockan 15:04). Förtydligandet av nya restriktioner gör också att hemmalaget kan ta emot 880 åskådare med covidpass.