Köping Stars kommer till kvällens match mot Umeå stärkta av en klar seger i lördags mot nykomlingen Fryshuset. Därmed bröts den frustrerande sviten av fyra raka förluster, samtidigt som Stars levererade en imponerande poängoffensiv med hela 112 poäng (klubbrekord) mot Stockholmslaget. Mest i SBL-match så långt in i säsongen, om än tangerat av Jämtland i måndagskvällens segermatch mot Södertälje.

Coach ”Jotti” Nikolaidis i Stars förväntar sig dock tuffare motstånd i kväll när Umeå står för motståndet i Karlbergshallen.
– Umeå är mer strukturerat och laget har mer spelsystem än vad vi mötte i matchen mot Fryshuset, säger ”Jotti”.

Umeå kom redan i söndags kväll till Köping efter förlusten mot Borås i lördags och har även gjort flera träningspass i Karlbergshallen.

Stars kommer till spel med några skavanker på några av spelarna och Alex Larsson är ännu inte redo för debut. ”Jotti” hoppas dock på ett fortsatt fint Starsskytte och fortsatt aggressivitet hos spelarna.
– Vi vill gärna ha Umeå efter oss i tabellen, säger han.

Stars trupp fortsätter under pandemitiden att leva som i en ”minibubbla”.
– Smittan finns omkring oss men livet går vidare. Men vi måste vara försiktiga, säger ”Jotti” som dragit ned på spelarnas gymträning och vid dessa tillfällen försett spelarna med munskydd.