Lagkaptenen Niklas Larsson i Köping Stars vill att laget får revansch på Jämtlands Basket för den tidigare hemmaförlusten i Karlbergshallen. (Arkivfoto: Robert Bjarnefeldt)


Stärkta av den fina insatsen mot Luleå i fredags vill Köping Stars i kväll ta en första ”ärlig” seger mot SBL-konkurrenten Jämtland Basket hemma i Karlbergshallen. En tidigare bokförd vinst kom som bekant utan att en svettdroppe klämdes fram efter walk-over (20-0) mot ett då coronasmittat jämtlandslag. Två tidigare ligamöten har slutat i Jämtlandssegrar.

Hur ska då Stars bärga segern i kväll, coach ”Jotti” Nikolaidis:

– Visa energi redan från start och sätta ett högt tempo med fart på bollen och med många kroppar i rörelse!

Givetvis även följa och utföra det som sätts upp i lagets game plan. Som senast i segermatchen mot Luleå, en match där ”Jotti” imponerades av sina spelares förmåga att studsa tillbaka efter bedrövelsen i matchen mot Nässjö då Stars noterade lagets största förlustmarginal under ligasäsongen.

Skadade Michiel Petersen tvingas stå över även kvällens match, och frågetecken råder kring Ernests Kalve medverkan efter lårkakan mot Luleå. Däremot återkommer sannolikt centern Alexander Larsson från skada. Dessutom tar ytterligare ett nyförvärv, Erik Flood, från ligakonkurrenten Fryshuset plats i Stars spelartrupp.

– När ”Jotti” hörde av sig var det självklart att jag skulle komma hit. Jag vill utvecklas och hjälpa laget till segrar.

”Jotti” Nikolaidis vet potentialen hos Erik, samtidigt som den 22-åriga guarden tvingas konkurrera om speltid på den allra tuffaste positionen i Stars.

– ”Jotti” ger inga löften om speltid, och det är ärlighet som jag uppskattar. Man får den speltid som man förtjänar. Jag vill utvecklas och hjälpa laget till segrar.

Erik håller skyttet som sin bästa styrka, men var inte nöjd med sin tillvaro i Fryshuset där han inte trivdes och där han fick sparsamt med speltid.

– Här i Köping har jag fått ett jättefint bemötande och kommer till en bra spelartrupp.

Nu är han lagkamrat med bland annat Jonah Mathews och Craig Victor II som båda togs ut i Veckans lag i SBL efter de fina insatserna mot Luleå. Jonah leder även SBL:s poängliga med ett snitt på 21.2 poäng per match, även om det inte räknas officiellt då han inte spelat 50 procent av matcherna, vilket är ett krav. Craigs utnämning i Veckans lag är hans första.

Bröderna Anes och Alan spelar i varsitt lag, Jämtland Basket respektive Köping Stars. I kväll är en sak garanterad – mamma Jasminka och pappa Elmin på läktaren får se en familjemedlem Zekovic vinna. (Foto: Ulf Eneroth)

Kvällens gäster Jämtland Basket har kanske den mest meriterade i Veckans lag, stjärncentern Cyril Langevine, med hela åtta utnämningar under säsongen. 20 poäng och tolv returer mot Nässjö senast imponerar. Nå´t att bita i för ”Jotti” Nikolaidis gäng. Men Stars coach har fler faktorer att ta hänsyn till i kartläggningen av motståndarna:

– De har individuellt skickliga spelare som gärna skjuter nära korgen, och som är starka i returtagningar.

Och så handlar i kväll det om brödramatchen Zekovic. Alan i Stars och Anes i Jämtland.

– Den här gången ska brorsan åka härifrån med en förlust, säger en bestämd Alan Zekovic i Stars.

Bröderna har kontakt över telefon i princip varenda dag, och de gläds över att föräldrarna, mamma Jasminka och pappa Elmin, i kväll kan se brödramötet på plats i Karlbergshallen.

– De är jättetaggade, mest mamma som är den passionerade medan pappa är mer lugn, säger Alan.

Pappa Elmin vet ju att oavsett matchresultat står en Zekovic som segrare.