Nya restriktioner för att minska smittspridningen av covid-19 gör att Köping Stars flyttar kommande SBL-matcher till Karlbergshallen och med en publik om 50 personer. Så var det redan i premiären mot Borås där Jonah Radebaugh visade sin imponerande kvickhet. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Köping Stars återvänder till trägolvet i Karlbergshallen i Svenska Basketligan, SBL. Beslutet har tagits efter torsdagens besked om skärpta restriktioner även i Västmanland kring covid-19.

Den tidigare regeln om att tillåta 300 sittande åskådare som tillät Stars spela i nya Köpings bad & sport mot Luleå, ändrades av länsstyrelsen i Västmanland under torsdagseftermiddagen. Den närmaste månaden gäller i stället maxgränsen 50 för publik.

– Vi bedömer att vi klarar att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer även i den mindre Karlbergshallen, säger Stefan Ståhlmalm i Köping Stars sportgrupp.

Redan tidigare finns också en grupp funktionärer väl förberedda att hantera den lilla i hallen utglesade publikskaran för att hindra smittspridning.

Professionella inom basketen tillåts utöva sin idrott och därmed kan Köping Stars hemmamatcher mot Fryshuset (lördag) och Umeå (tisdag) spelas enligt tidigare fastställt matchprogram. Därefter väntar bortamatch mot Norrköping (20 november) innan ett speluppehåll sker för EM-kval fram till 5 december.

– Vi hoppas givetvis att coronaförhållandena förbättrats efter det, säger Stefan Ståhlmalm.

Nu pågår flytten tillbaka till Karlbergshallen efter den korta visiten till Köpings bad & sport för mötet med Luleå. Reklamskyltar, kiosken, sekretariatet, bord och stolar transporteras upp till Karlbergshallen 

Vilka får möjlighet se matchen mot Fryshuset i Karlbergshallen, Stefan?

– Stars premierar de som redan betalt för säsongskort, och sponsorer. Vi ger nu möjligheten till de som tidigare inte fått se någon match. Allt för att platserna ska fördelas så jämt och rättvist som möjligt.

Hur kan då Stars övriga supporters ta del av dramatiken?

– Matcherna kommer att visas på någon av stans krogar, men sedan finns ju möjligheten att köpa det särskilda SBL-kortet för TV-sändningen säger Stefan Ståhlmalm. Det är också ett stöd till Stars då merparten av tittarens kostnad tillfaller klubben. Vi har sålt ett stort antal sådana redan, så pass att vi ligger på en tredjeplats över försålda kort bland klubbarna i SBL.

Intresset för basket i Köping lever onekligen.

3 sätt att se Köping Stars matcher

Ni som har Stars säsongskort deltar i en utlottning för att se matchen i KB-hallen eller på storbild på stan. Matchen kan även ses med webb-TV för enstaka match eller för hela säsongen.

1. Köping Stars Säsongkort

Säsongkortet ger möjlighet att se matcher i KB-hallen eller på storbild på några av Köpings krogar.

2. SBLplay säsongskort

Med säsongkortet kan du se samtliga matcher i SBL med webb-TV.

3. SBLplay enstaka match

Se valfri match på webb-TV med pay-per-view.