Sista matchen innan juluppehållet spelas mot serieledande Södertälje Kings!

På lördag förmiddag rullar bussen söder om Mälaren till Täljehallen. Sist lagen möttes i Karlbergshallen vann de gröna med 81-68 – då saknades nyckelspelarna Eric Garcia och Alexander Lindqvist.

Hemmalaget var i tidigt underläge men med någon minut kvar var det bara ett bollinnehav som skilde lagen åt men totalt sett hade Köping för dålig utdelning på skyttet för att hota hela vägen.

Sedan dess har Juan Cabot och Devin Sibley ankommit och gett laget djup och ökad konkurrensen på träning och match. Just nämnda Cabot och Sibley gör högst troligtvis sina sista matcher i Köpingslinnet. Om någon kommer tillbaka hänger lite på skadade Ronnie Boggs status.

Vi tog ett snack med coachstaben om tankarna inför lördagens match.

– Vi gjorde stundtals en väldigt bra match senast mot Borås, i mitten på 3e perioden var vi uppe med 11 poäng och där någonstans klev Borås nyckelspelare fram i kombination med att vi tog sämre beslut i båda ändarna av banan.

Resten av matchen är jämn och kunde slutat med seger, men nu klev Nimrod Hilliard fram för sitt lag när de behövde det som mest och vi fick så oss besegrade med 86-83.

För att kunna utmana ett så komplett lag som Södertälje behöver vi offensivt minimera bortkastade bollar och spela oss till högprocentiga skottlägen. Defensivt gäller det att sakta ner motståndarnas bollrörelse och sätta våra roteringar när vi hjälper och byter osv.

Det kommer bli en väldigt tuff fight men vi ser fram emot utmaningen och hoppas kunna störa Kings långt in i matchen. Vi är medvetna om var vi befinner oss i tabellen och har stor respekt för Södertälje som klubb och lag men vi åker ändå dit med målsättning att vinna om inte annat har vi bara saker att lära oss av i en sådan här match.