Köping Stars är stolta att meddela att Sebastian Lindkvist är med på lagets första säsong i Sveriges högsta basketserie, Basketligan.

Sebastian ”Sebbe” Lindkvist har representerat klubben på alla nivåer. Allt från ungdomsbasket till division 2 och nu hela vägen upp till Basketligan.

24-årige Lindkvist snittade tre poäng och två returer på drygt tio minuter per match i Superettan under förra säsongen. Men ”Sebbe” är en spelare som gör mycket som inte kommer med i statistikkolumnerna. Den 203 cm långe forwarden/centern är en bra passningsspelare som har en bra blick för spelet, ett bra halvdistansskott och är inte rädd att ta plats under korgarna. Han är en spelare som alltid kommer till matcher och träningar och ger hundra procent och alltid krigar.

En spelare som har ett stort hjärta för sin moderklubb och vi är därför väldigt glada att Sebastian väljer att följa med oss upp till Basketligan.

Huvudtränare Panagiotis Nikolaidis:

-Det känns naturligt att ”Sebbe” fortsätter sin resa med oss. Sebastian har utvecklats mycket de senaste åren och då framförallt sitt spel längre ut från korgen. Förutom basketspelare Sebastian får vi en riktigt bra människa som kombinerat studier och nu arbete med sin idrott, han är ett riktigt bra föredöme för alla unga kids som vill satsa på sin idrott.


Foto: Örjan Lännbrink