Köping Stars och Sebastian Lindkvist har kommit överens om ett nytt ettårskontrakt för kommande säsong! Vi är även glada att kunna presentera nyförvärvet och talangen Oskar Ekh, uppvuxen i Västerås, som också har skrivit på för ett år!

Sebastian (född 1994, PF/C, 202 cm) spelade förra säsongen i 25 SBL matcher för Stars. ”Sebbe” kommer från Köping Stars egen ungdomsverksamhet och har fyra raka säsonger i moderklubben bakom sig i Basketettan, Superettan och SBL. 
Oskar (född 1999, Shooting Guard, 190 cm) har tre år bakom sig på RIG Mark i Basketettan och spelade förra säsongen i Helsingborg BBK i Superettan. Sista året på RIG Mark snittade Oskar fina 17,4 poäng, 3,7 returer och 2,2 assists per match. Föregående säsong i Helsingborg snittade Oskar 11,4 poäng, 1,9 returer, 56,8 % på 2p och 45 % på 3p.

Sebastian Lindkvist Köping Stars:

Jag är redo för ytterligare en säsong i Stars, vilken förhoppningsvis skall bli min och klubben bästa säsong på den här resan som vi gör tillsammans. Årets lagbygge ska bli spännande och jag förväntar mig ett ännu hungrigare Stars än tidigare år och jag skall göra mitt yttersta för att hjälpa klubben och laget till framgång.

Köping Stars Coach ”Giotti”:

Det gläder mig mycket att Sebastian fortsätter på vår resa. Sebastian är en kulturbärare som är fostrad i klubben och varit med från Easy Basket till spel i SBL. ” Sebbe ” bidrar alltid på träning och tar vara på de minuter som ges, en spelare och lagkamrat alla lag vill ha och behöver.

Oskar Ekh Köping Stars:

Jag ser fram emot säsongen jättemycket! Det ska bli otroligt lärorikt och utvecklande att ta klivet upp i SBL. Jag förväntar mig att vi ska vara ett starkt lag som kommer att överraska. Förväntningarna på mig själv är att med hårt arbete slå mig in i roteringen mer och mer. Jag kommer ursprungligen från Västerås Basket därefter har jag gått på RIG Mark under tre år där jag gradvis tog större och större roll, förra säsongen spelade jag för Helsingborg i Superettan.

Köping Stars Coach ”Giotti”:

Oskar är en ung och hungrig spelare som jag har följt och jobbat med i ungdomslandslag och han ger alltid 100% och besitter bra målgöraregenskaper. Jag ser fram emot att jobba med honom och få vara en del av hans utveckling från ungdomsspelare till senior på högsta nationella nivå. Kul också att vi får ännu en spelare från Mälardalen i truppen!


Övrig information om Köping Stars trupp 2019/20 i nuläget:

Luka Babic har valt att pröva på lyckan utomlands och vi återkommer med information när vi vet var han tar vägen. Vi tackar även Luka för hans tid i Köping Stars och önskar honom all lycka kommande säsong!


Kontakt
Christer Sjögren
Sportchef
070-534 51 45

Panagiotis Nikolaidis
Coach
073-650 97 46