Köping Stars och Lukas Friberg har kommit överens om ett kontrakt för kommande säsong. Lukas är en kreativ, tuff och smart guard som kan användas på flera positioner och han kommer att ge Stars både spets och djup på bakplan. Med sin uppoffrande spelstil och sitt hårda arbete på planen kommer han säkert bli en publikfavorit i Karlbergshallen

Lukas (född 1995, 190 cm) spelade föregående säsong i Alvik i Superettan där han snittade 10.4 poäng/match, 5.7 returer/match, 4.6 assists/match, 1.6 steals/match och fina 37.7% från 3p linjen. Lukas kommer från KFUM Uppsalas fina ungdomsverksamhet och har flera säsonger i SBL bakom sig för moderklubben.

Sportchef Christer Sjögren Köping Stars:

Jag och Giotti var tidigt överens om att försöka få Lukas till Köping. Han passar perfekt in i det vi vill göra och står för, Lukas är tuff, smart, professionell, gillar att tävla och förstår spelet väldigt väl!! Han hör hemma i SBL och vi hoppas kunna ge honom alla möjligheter att fortsätta utveckla sig som spelare i vårt program med bland annat morgonträningar och fysträning. Vi är mycket glada och stolta över att Lukas valde Stars och vi vill självklart vara en klubb som alla svenska spelare ska överväga när man gör sitt framtida klubbval!

Köping Stars Coach ”Giotti”:

Lukas är en spelare jag följt i flera år och inför förra säsongen så var vi i kontakt och jag är glad att vi nu kommit till skott. Jag känner att Lukas har den karaktär vi letat efter och är en spelare som kommer passa väldigt bra i vårt lagbygge med bland annat tufft försvar och bra skytte.