Köping Basket tar nya steg i utveckling – både på och vid sidan av planen. Det senaste beslutet är att stärka ledarsidan och därför har Stockholmskillen Sirwan Haso anslutit till klubben. Sirwan som inledde säsongen som huvudtränare för Örebro i div 2, ska i första hand stanna säsongen ut. Sirwan går in i coachstaben tillsammans med Roger Kelly. Men det finns en förhoppning om att jag ska vara här nästa år också, säger Haso.

Sirwan är endast 20 år men har alltså redan varit huvudansvarig på seniornivå. Ändå är han i inledningen av sin tränarkarriär. Han har färdigställt Basketförbundets steg 2 utbildning och planerar att läsa steg 3 nästa år.
Jag är här för hjälpa till men också för att se och lära, säger han. Min målsättning är att bli en bättre coach.

Rent basketmässigt tror Sirwan på en härlig vår för Köping.
”Jag tror vi kommer topp två, kommenterar han Köpings chanser i Superettan. Det blir tufft men Jotti är så noggrann att spelarna kommer vara fullt förberedda till varje match.”

Det här nyförvärvet, kan hjälpa föreningen på många plan. Sirwan kommer inte bara kunna hjälpa till på seniorsidan men även ungdomslagen kan räkna med att få besök av honom under säsongen.