Det råder fortsatta frågetecken i spelartruppen när Köping Stars laddar för sista hemmamatchen före SBL-slutspelet.

Skador på Alexander Larsson och Ernests Kalve göra att de inte medverkar i tisdagskvällens möte med Norrköping Dolphins. Fyra (!) spelare har dessutom känt sig hängiga under påsken. Leonard Halling-Ibo och Erik Flood har coronatestats och väntar på svar, medan Michiel Petersen och Muorwell Kur Muorwel inte kommer till spel.

– Det ser väl inte så jätteljust ut, medger Stars coach Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis. Vi hyser hopp om att Leonard kan medverka. Om inte kommer vi till match utan fyra av våra fem stora spelare…

Uppsättningen av guards är dock intakt, och Stars glädjer sig åt att Jonah Mathews återkommer i spel efter knäskadan.

– Jonah har testats med närkontakter under påskträningarna, och det har fungerat bra, säger ”Jotti”.

Men senaste veckornas skador och sjukdomar gör att Stars tvingas laborera rejält i spelpositionerna. Lagkaptenen Niklas Larsson får exempelvis en annan roll än sin vanliga position när han samtidigt blivit historisk i Köping Stars. Niklas är den första Starsspelaren som uppnått 100 tävlingsmatcher (SBL- och cupmatcher) i Köping Stars linne! Den hundrade matchen var mot Borås Basket under fredagen.

Stort grattis, Niklas.

Niklas Larsson är en viktig kugge i Stars lagbygge – där coach ”Jotti” i skade- och sjukdomstider tvingas tillämpa en annan typ av spel än vad Stars hoppas leverera i SM-slutspelet. Förhoppningsvis är de stora spelarna tillbaka när slutspelet drar igång med första bortamatch onsdagen den 21 april.

– Men det blir ont om tid att få ihop vår spelplan, säger ”Jotti”.

Det mesta talar för att det blir dagens motståndare Norrköping Dolphins som Köping Stars får ta sig an i kvartsfinalen. Lagen har hittills mötts i tre SBL-matcher som alla slutat i segrar för Norrköping (87-79 och 94-86) samt senaste mötet, 100-101 (i Köping). Ingen har väl glömt den osannolika, galna dramatiken senast då Craig Victor II gav Stars ledningen med 100-98 i matchens sista sekund – men hur Norrköpings landslagsman Adam Ramstedt med 0,5 (!) sekunder kvar hann få iväg ett sista trepoängsskott och få det godkänt av domarna! Ett beslut som väckte Stars protester som fick gehör i förbundet men utan att resultatet ändrades.

Norrköping Dolphins föll mot Jämtland Basket senast, och coach Mikko Riipinen är inte nöjd med lagets prestation.

– Det finns mycket vi vill förbättra inför den sista delen av säsongen. Vi måste ta varje chans vi har att utvecklas som grupp och lägga in nya saker inför slutspurten på säsongen, säger Riipinen.


Se matchen på SBLplay – OBS uppkast 19:04