”Battle of Stars” har de senaste säsongerna blivit en spänningskryddad följetong mellan ”stjärnlagen” från Köping och Huskvarna. Tisdag kväll är det dags igen, och förra säsongens båda nykomlingar är nu två formstarka Starslag som möts i Karlbergshallen.

Köping Stars är Svenska Basketligans enda obesegrade lag, och Wetterbygden Stars kommer från en meriterande seger (88-87) mot regerande svenska mästarna Södertälje – om än med lite assistans av felräkning i sekretariatet. Ett klockrent straffkast i korgen för Södertälje registrerades som miss!

Köping Stars ligaöppning med tre raka segrar väcker uppmärksamhet i basket-Sverige. Samtidigt tycks ligalagen i övrigt inte ha stabiliserat sig utan ”alla-slår-alla”.

– Ligan är definitivt jämnare i år. Men vi är ju fortfarande bara i början av säsongen, säger Köping Stars head coach ”Jotti” Nikolaidis.

Han är nöjd med ligastarten, men aktar sig från att dra alltför långtgående slutsatser. Det finns mer att ge hos spelarna, och han är övertygad om att Stars kan dra mer nytta av bland annat Stars stora spelare Shane Walker och Mikael Axelsson Kaltak.

”Jotti” ser gärna att Köping Stars kopierar insatsen från första hemmamatchen när Djurgården besegrades med stark defensiv och tidig Starskontroll över matchen.

En av nyckelspelarna är Jeremy Combs som imponerat. Poängsnittet är 20 vilket placerar Jeremy i ligans toppskikt och en meriterande uttagning till ”Veckans Lag” i ligan.

– Är vi enda laget i ligan som är obesegrat?

En avspänd Jeremy är förvånad.

– Jaså. Då får vi väl hålla fast vid nollan. Men vi tar en match i taget, och jobbar vidare på att bli bättre och bättre. Själv lär jag mig mycket fortfarande.

Jeremy är imponerad av standarden i ligan – ”tuffare än collegebasketboll”, och tycker att mycket är proffsigt. Han stortrivs med lagkamrater, Köping och inte minst med den entusiastiska publiken.

– Det är sådan publik vi behöver som stöd.

Inte minst mot Wetterbygden Stars som åkte på en rejäl propp mot Luleå i ligapremiären men som kommit tillbaka starkt. Segrar mot Södertälje och Norrköping och knapp förlust mot Borås.

– Wetterbygden har byggt sitt lag tidigt på försäsongen, så de är redan samspelta, menar ”Jotti” Nikolaidis.

Gästerna har bra skyttar och har hämtat duktige guarden Adam Rönnqvist från Jämtland samtidigt som fler skickliga spelare rekryterats.

Köping Stars har efter segern mot Umeå en träningsvecka bakom sig inför ”Battle of Stars”, men det var först i söndags som head coach ”Jotti” hade samtliga spelare disponibla på plan.

– Några har behövt lite rehabilitering.

Osäkert dock om Sebastian Lindkvist kan spela mot Wetterbygden.

Värt att notera: Köping Stars vann samtliga fyra matcher mot Wetterbygden när båda lagen avancerade från Superettan till SBL. Wetterbygden vann tre av fyra SBL-matcher mot Köping förra säsongen.