Köping Stars ”matchade” alla spelare i ligamötet med Djurgården i Svenska Basketligan, och samtliga stjärnor tackade för förtroendet med att sätta poäng. Segern med hela 105–79 (49–43) var odiskutabel när Stars ökade trycket på gästerna direkt efter pausvilan.

Det var då ”Matchens lirare” Jeremy Combs öppnade tredje perioden med fyra snabba poäng under den första halvminuten. Stars följde sedan upp med att göra 19-4 på Djurgården (53-45 blev 72-49) på fem minuter!

– Vi hade roterat friskt med spelarna före pausen, så killarna kom ut med fräscha ben, säger en nöjd coach ”Jotti” Nikolaidis.

Därmed var den snälla matchen med relativt få fouls i praktiken avgjord.

Köping Stars hade också greppet från matchens första till sista poäng. Gary Blackston hade direkt öppnat målkavalkaden med en trepoängare och när unga Muorwell Muorwel avslutade Stars skytte för kvällen så var det med ackuratess inför jublande publik i en åter fullsatt hall, en lång trea för 105-79.

Matchens stora duell i skyttet utspelades dock mellan Jeremy Combs och Djurgårdens nyförvärv Craig Victor II. Den sistnämnde bidrog i hög grad till att gästerna fram till paus skuggade hemmalaget, och när hans skytte summerades hamnade det på hela 28 poäng.

Nu blev det oavgjort i duellen med Jeremy Combs som oavbrutet vände och vred bort sina motståndare under djurgårdskorgen. Även Combs svarade för 28 poäng, flera ett par stämningshöjande dunkar!

– Jag försöker göra mitt bästa, och dedikerar segern till min son Jeremy junior, säger Combs.

Den här gången spelade han för första gången i Starströjan inför hitresta flickvännen Sidney och halvårsgamla sonen. Och det kan ju inte kännas så mycket bättre än att utses till Matchens lirare.

Jeremy fanns på banan under 27 minuter och snittade alltså en poäng i minuten. Faktum är att ingen i Stars spelade mer än dessa 27 minuter under matchen. Coach ”Jotti” Nikolaidis gav speltid till samtliga, och den länge efterlängtade comebacken av Michael Axelsson Kaltak möttes med varma applåder från hemmapubliken. Drygt tretton minuter blev speltiden för Michael.

– Jag hade gärna spelat mer, men jag har ju bara tränat en vecka sedan skadan i december. Lagkompisarna förtjänar att spela mer, men jag är nöjd med att sätta en del poäng och bidra till segern. Det här var grymt roligt.

Jeremy Combs drar i en dunk (Foto: Robert Bjarnefeldt)

Michael säger sig sakna lite rytm i spelet, inte oväntat efter ett så långt speluppehåll. Lika glad som han är att återvända till planen, lika glad är han för sina Köpingsfostrade kompisar i laget. Simon Klaasma som nu fick mer än 16 minuters speltid och basketkompisen sedan barnsben Sebastian Lindkvist som fanns på planen i mer än elva minuter.

”Jotti” Nikolaidis var också nöjd med sina killar:

– Det var många fina prestationer. Jeremy och Gary, och så var ju ”Marre” tillbaka. Och Simon visade verkligen upp ett moget spel.

Lägg därtill att lagkaptenen Niklas Larsson satte fyra snygga treor och totalt 16 poäng.

Köping Stars knappar med segern in på Luleå i ligatabellen. Nu skiljer endast fyra poäng upp till andraplatsen som kan ge ett bättre utgångsläge inför slutspelet om en månad. Sex matcher återstår och Köping Stars håller också marginalen nedåt till fjärdeplacerade Södertälje i tabellen (sex poäng).

Närmast väntar Umeå Basket borta på tisdag kväll.

Matchfakta

Köping–Djurgården 105–79
(27–25, 22–18, 33–16, 23–20)

Poäng, Köping: Jeremy Combs 28, CJ Jackson 17, Niklas Larsson 16, Gary Blackston 11, Ernests Kalve 9, Mikael Axelsson 7, Shane Walker 5, Lukas Friberg 4, Simon Klaasma 3, Muorwell Muorwel 3, Sebastian Lindkvist 2

Djurgården: Craig Victor II 28, Lazar Radosavljevic 21, Derrick Wilson 9, John Thörnblom 7, Kristoffer Gafor 7, Bryan Alberts 6, Kalle Helenius

Publik: 630

Foto: Robert Bjarnefeldt