Alexander Larsson har under sin långa rehabilitering längtat efter att vara ombytt och med på planen för sin nya klubb Köping Stars. På lördag eftermiddag tar han på sig Stars matchlinne för första gången i SBL. (Foto: Robert Bjarnefeldt)


Köping Stars matchar hela sin trupp för första gången i årets SBL-liga när laget tar emot Södertälje på lördagseftermiddagen.

Alexander Larsson, den förväntade resen med sina 207centimeter i Starstruppen, gör sin efterlängtade debut i sin nya klubb. Han gjorde sin senaste match för nästan ett år sedan – då i Södertäljes linne. En knäskada och lång rehab har sedan dess hållit Alexander borta från ligaspel, men nu är det grönt ljus från såväl läkare som ortoped.

Det är också en synnerligen spelsugen center som kommer att äntra golvet i Karlbergshallen. Sen återstår att se hur många spelminuter det blir efter så lång frånvaro.

Köping Stars får också tillbaka Gustav Hansson efter knäskada och Michiel Petersen som båda saknades i Stars i mötet med Norrköping Dolphins för två veckor sedan. Michiel klev ju av redan i matchupptakten med stukad fot.

Panagiotis ”Jotti” Nikolaidis, coach i Köping Stars, har nu fått gnugga sin trupp med träningar under det två veckor långa landslagsuppehållet.

– Det ska bli kul att komma igång igen, och vi kommer in med fräscha kroppar och går givetvis för seger.

”Jotti” har dock respekt för Södertälje, ett skickligt lag med spelare som bland annat bröderna Gaddefors, rutinerade Martin Palmbladh och Dino Pita.

– Det är ett stort lag, och det blir en utmaning att freda vår korg.

När Köping Stars tog sig an Södertälje i bortamatchen tidigare i höst blev det en jämn drabbning. Stars vann första perioden, men hemmalaget tog de tre övriga.  Matchen stod och vägde med mindre än fyra minuter kvar, men det var Södertälje som visade mest kyla i slutminuterna. Segern skrevs till 98-93 och segervapnet var inte oväntat bröderna Gaddefors, Anton och Viktor, som tillsammans svarade för hela 54 poäng. Då hjälpte inte ens C J Jacksons 32 poäng för Stars…

Södertälje tjuvstartade ligan efter landslagsuppehållet med att i tisdags vinna den tidigare uppskjutna bortamatchen mot Umeå med 96-90.